Servicii complete de reparatie si intretinere piscina - 0721.137.178

Cum se revopseste o piscina!

Cum se revopseste o piscina.

Vopseaua pentru piscina vine intr-o varietate mare de culori si este una dintre cele mai ieftine metode de hidroizolare si finisare, putand fi aplicata direct pe beton sau fibra de sticla, fantani arteziene sau jocuri de apa. Nu este recomandata pentru bazine cu pesti.

Exista trei tipuri de vopsea pentru piscina, alegerea facandu-se in functie de necesitatile dvs.

 • Vopsea Epoxidica, pentru constructii noi, sau piscine vopsite anterior cu acest tip de vopsea. Este cea mai durabila, conferind si protectie impotriva razelor UV, rezistenta sub actiunea robotilor de curatare si a tratamentelor chimice.
 • Vopsea Clor-Cauciuc, cu o durata de viata mai redusa, insa mai ieftina decat variant epoxidica. Este mai usor de aplicat, vine intr-o varietate marede culori, se poate folosi ca primer pentru conversia la vopseaua epoxidica.
 • Vopsea Acrilica pe baza de apa, se poate aplica pe orice fel de suprafata, chiar si umeda. Este ideala pentru aplicatii comerciale, revopsite frecvent, are o durata de viata scazuta.

Cea mai importanta parte in operatiune de vopsirea piscinei, este pregatirea in mod corespunzator a suprafetei. Din pacate nu exista scurtaturi si trebuie urmarite instructiunile producatorului.

 

Mai jos aveti un ghid pas cu pas, pentru vopsirea piscinei:

 1. Determinati ce tip de vopsea aveti in piscina. Nu este indicat sa vopsiti o piscina, care in trecut a fost vopsita folosind varianta epoxidica, cu vopsea clor cauciuc sau vice versa.
 1. Goliti piscina de apa si curatati suprafata ce urmeaza a fi vopsita.
 1. Indepartati vopseaua veche, exfoliata (un aparat de spalat cu presiune este de ajutor).
 1. Daca exista crapaturi in structura piscinei, trebuie sa le largiti in forma de v, folosind un flex cu disc diamantat.
 1. Dupa reparatia crapatrilor, se finiseaza suprafata.
 1. Urmeaza spalarea acida a piscinei (aveti grija sa folositi echipament de protectie adecvat). Periati suprafata cu o perie solida.
 1. Clatiti intreaga piscina, skimmere-le, proiectoarele, sifonului de pardoseala, duzele de refulare si scarile.
 1. Spalati piscina cu o solutie degresanta. Acest pas va neutraliza orice urma ramasa de acid, va indeparta grasimea si uleiurile de pe suprafata.
 1. Scoateti toata apa din piscina si stergeti eventualele urme de praf. Indepartati cu un burete apa din skimmere, din jurul fitting-urilor, a ramelor si din golurile unde s-au formt mici balti. Permiteti piscinei sa se usuce timp de 3-5 zile.
 1. Urmeaza vopsirea piscinei!

Scoateti ramele sckimmere-lor, sifonului de pardoseala si a gurilor de refulare, mascati cu banda izolanta piesele incastrate in beton (pentru a preveni patarea acestora).

 1. Chiar inainte sa incepeti vopsirea piscinei, maturati si indepartati mizeria de pe plaja piscinei, verificati prognoza meteo (daca sunt sanse de ploaie sau vant, amanati operatiunea). Se deschide cutia de vopsea si se amesteca foarte bine (se recomanda sa folositi o bormasina cu paleta de amestecare).
 1. Vopsiti piscina cu un trafalet cu fire scurte din par natural. Incepeti din zona adanca a piscinei, folositi un prelungitor pentru peretii inalti. Dimineata devreme este cea mai buna perioada de vopsit piscine. Nu aplicati vopseaua la temperatu mai mici de 15 grade c sau peste 30 gc. Umiditatea excesiva din atmosfera, poate determina o aderenta scazuta a vopselei. Daca aplicati al doilea strat de vopsea, asteptati pana la uscarea la atingere a stratului precedent.
 1. Ultimul pas este foarte important. Trebuie sa asteptati uscarea complete a vopselei din piscina, inainte de umperea acesteia. Daca a plouat in aceasta perioada, pana se usuca complet, indepartati baltile formate. Utilizati un burete si o suflanta de frunze pentru a usca piscina. Dupa ce s-a uscat vopseaua, umpleti total piscina.
 1. Dupa umplerea piscinei, reporniti sistemul de filtrare, ajustati alcalinitatea totala si duritatea din apa, reluand procesul normal de mentenanta.

 

Probleme des intalnite la piscinele vopsite.

Vopseaua isi pierde din intensitate (culori sterse, decolorate).

Este normal ca vopseaua din piscina sa se decoloreze in timp, nu puteti face nimic pentru a opri acest lucru, insa puteti sa mai revigorati vopseaua printr-o spalare acida. Acidul va indeparta mizeria si depunerile datorate apei dure.

 

Vopseaua din piscina este acoperita cu o pelicula alba, rugoasa.

In timp, anumite portiuni din piscina incep sa se deterioreze, rezultatul fiind apa usor tulbure si depunerea unui praf albicios, care se transfera pe maini, picioare si costumul de baie. Pentru a evita acest lucru, mentenanta si chimia apei sunt extrem de importante.

Alcalinitatea totala, este foarte important sa se mentina mai ridicata, in jurul valorii de 150 ppm (valorile ideale fiind 80-120 ppm). Daca aceasta este prea scazuta, vopseaua din piscina incepesa se deterioreze, tranferandu-se pe maini si picioare

 

Vopseaua din piscina prezinta umflaturi (basici).

De cele mai multe ori, acestea se datoreaza pregatirii necorespunzatoare a suprafetei vopsite. Vopseaua pentru pisina, trebuie aplicata pe suprafete curate si total uscate. Daca stratul de vopsea este aplicat prea gros, sau daca suprafata este prea incinsa, pot aparea umflaturi.

In aceasta situatie, singurul lucru ce se poate face este repregatirea corespunzatoare si revopsirea piscinei.

 

Vopseaua din piscina este prea alunecoasa.

Piscinele vopsite sunt foarte alunecoase. Exista doua variante, pentru a estompa acest lucru:

Puteti amesteca nisip foarte fin cu vopseaua ce urmeaza sa o aplicati in zona unde nivelul apei este scazut si pe trepte, sau sa  aruncati nisipul in aceste zone, imediat dupa vopsire.

Iata cateva poze, care exemplifica operatiuinea de pregatire si revopsire a piscinelor:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *